9 Aralık 2016 Cuma

Erdoğan , Putin ve Trump

20 Ocak Önümüzdeki, Cumhurbaşkanı seçilen Donald J. Trump gündemini uygulamaya başlayacaktır. Nasıl siyasetin içine kelimeleri çevirmek için beklemek zorunda? Onun planları anlamını nedir? Değilse, ne yapmalıyım? Ve nihayet, Washington'daki siyasi gerçekler göz önüne alındığında, ne olabilir? Ben bu sorulara cevap vermeye çalışacağım Bu başyazı bir dizi parçasıdır.

Ben o finansal sistem için Trump'ın planları tahmin etmek o kadar kolay değil ne diyor yapacağız. Onun kamu konuşmalarında, o söz ve deregülasyon ve deregülasyon. Bir "21. yüzyıl Glass-Steagall Act" diye çağırır - o yatırım bankacılığı ve ticari bankalar, ve depresyon sonra tekrar bölümlemek dönemin arasında Dodd-Frank mevzuatı hurda söylüyor. Karışık mesajlar rağmen, belli ki, öyle görünüyor ki, ana fikir: Mevcut kompleks sistemin kurtulun ve basit bir şey ile değiştirin.

Bu mantıklı? Kısmen. Basit daha iyi olurdu, ve Dodd-Frank son derece karmaşıktır. Ama yeni bir Cam-Steagall uygulamak için daha kolay olacaktır. eşitlik, finansal kurumlar hissedarlardan para almak: mali kurallar zaman eksikliği ve karmaşık ve külfetli düzenlemeler için ihtiyaç en önemli unsurlardan biridir. borç, öz sermaye aksine, otomatik olarak tüm sistemi daha esnek mal kaybına olur emer. Daha büyük harflerle bankalar, finansal çöküşü önlemeye yardımcı olacaktır.


Yapmanız gereken ne. Kuralsızlaştırmaya - ama sadece gerekli kurumlara sonra daha fazla sermaye ile kendilerini finanse etmek. özkaynak her 100 $ için en az $ 20 bankanın varlıklarını varsayalım. Pay sıkıntı şans düşük olacak riskleri kontrol etmek daha fazla teşvik olurdu, ve ekonomi daha iyi olacaktır. Ağır düzenleme de dahil olmak üzere finansal kuruluşlar, yıllık stres testleri ve canlı Wills ritüel serbest eğer.

En olası sonuç: Söylemesi zor. Trump işlem önerisi, bankalar, direnç olasılığı (örneğin, mevduat sigortası) ve ben daha fazla borç kullanma eğiliminde, çünkü adalet kar marjlarını artırmak gelir ve karlılık olarak mükellef sübvansiyon desteği ile. Böylece, fikir, öz odağı destek alır, en önemlisi, Çarşamba günü Minneapolis Federal Rezerv Bankası günü yaptığı açıklamada planı - yanı sıra yanlış planı Cumhuriyeti mali seçimler Kanunu denir. Maliye Bakanlığı mermi Trump seçimine bağlıdır, ama her zaman bahis sağ tür önümüzdeki deregülasyon yok.

Erdoğan ve Putin savaşırken senin jet ilk toplantıda yakın ilişkiler ele
Gül, geçen ayki darbe girişimi sonrasında verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür etmek Rus mevkidaşı ile St. Petersburg temaslarda bulundu
Geçen yıl Kasım ayında Türk Hava Kuvvetleri düşürüldü Rus savaş jeti düştü Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü St. Petersburg çifti bir araya geldi ilk kez bir zirve-açık hava düzenledi. görüşmelerin üçten fazla saat sonra, iki liderin "kriz öncesi" seviyesine ekonomik ilişkilerini yeniden ve arkalarındaki son dokuz ay içinde kötü kan koymak deneyin sözü verdi.

Bu ziyaret aynı zamanda Türkiye'de Erdoğan'ın başarısız darbe girişimi geçen ay bu yana ilk yurtdışı gezi oldu ve yaptığı açılış konuşmasında, onun desteği için Putin'i teşekkür etti. "Çağrı darbenin hemen ardından, bu benim ve bizim liderlik ve halkımız için çok güzeldi," "sevgili arkadaşım" olarak Putin'e anılacaktır Türk Cumhurbaşkanı, dedi.

"Bu bizim ilkesel pozisyon ise," Putin darbe girişimi ile ilgili olarak, dedi. "Biz anayasa karşıtı faaliyetlere yönelik her türlü eyleme kategorik olarak karşıyız. Ben senin önderliğinde Türkiye halkı onunla uğraşmak zorunda kalacaktır ve adalet ve adalet hakim olacağı umudunu ifade etmek istiyorum."

Batılı liderler darbesi sonrasında baskının Türkiye'yi eleştirdi ve ölüm cezası olabilir Erdoğan'ın önerileri, iade edilmişti. Erdoğan, AB ve darbe girişiminin ABD tepkisinin güçlü kritik olduğunu ve Putin'in son aylarda öfke rağmen, Türk lideri destekleyici bir omuz sağlamak için bir fırsat görmüş olabilecek bir duygu.

Kasım ayında, Türkiye o Türkiye hava sahasını terk birkaç uyarı olduğunu söylediklerini sonra, bir Rus Su-24 avcı düşürüldü. Rusya o Beşşar Esed rejiminin destek misyonları uçan Suriye, hava uzayda kalan uçağı ısrar etti. pilotlardan biri öldürüldü, ve kurtarma misyonunun bir parçası olan deniz, oldu.

Rus savaş Türk-Suriye sınırına yakın vuruldu
Olayın ardından, Rusya iki ülke olmaktan arasında birkaç Türkleri yanı sıra charter seferleri sürüldü, Türkiye'ye karşı ekonomik yaptırım uyguluyor. Rusların Milyonlarca Türkiye'ye tatile gitmek ve ilişkilerde dondurmak için kullanılan ülkenin turizm sektörüne büyük bir darbe oldu.

Ekonomik Kalkınma Rus Bakan, Alexei Ulyukayev, ikili ticaret yaptırımlar daha önce olduğu gibi aynı düzeye söyledi "yıl boyunca." Putin ayrıca kademeli yaptırımlar kolaylaştırılması, charter uçuşlarının yeniden başlaması, yanı sıra, belki de, Türk vatandaşlarına yönelik vize kaldırılması olayından sonra empoze söz verdi.

ulusal canlanma dönemi olarak yaptığı kural tasvir Erdoğan ve Putin, hem güçlü liderler, daha önce çok iyi bir kişisel ilişki vardı. onlar hemen her zamanki gibi iş geri almak olası olmasına rağmen Erdoğan olaydan duyduğu üzüntüyü dile hangi Haziran ayında Rusya'nın başkanı, bir mektup yazdıktan sonra, her ikisi de, arkalarında kazasında koymak için istekli.

uçak Salı günü bahsedildi, ama arka planda tutuldu. Putin yaptığı açılış konuşmasında "Bizim askerlerin ölümünü içeren trajik olayı" olarak adlandırılan ise Erdoğan hemen o arka aşağı "bıçak çağrıldığında sonra çok onun sözlerinden," geçen yıl iyi bilinen bir olayın "konuştu, suç ortağı taşınan teröristler. "

Yardımcısı Erdoğan bir uçak kazasında izledikten sonra kötü duygular yumuşatmak için Rus çöpçatan rolü büyük ilgi ile Kazakistan cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Türk işadamı oynadığı Türk gazetesi Hürriyet, söyledi.

"Bu ziyaret sıfırdan başlayarak, ikili ilişkilerde benim için yeni bir kilometre taşı görünüyor ve ben şahsen, bütün kalbimle ve Türk halkı adına Sayın Putin ve tüm Rusları hoş geldiniz," Erdoğan ziyareti öncesinde yaptığı konuşmada Rus devlet medya ile bir röportajda söyledi.

Erdoğan ve Putin arasında yakınlaşma Brüksel'de sinirleri sarstı. AP üyeleri son zamanlarda kamu hizmetinde ve yargı şüpheli komplocular genişletilmiş darbe hakkında kaygılar sürerken, Putinisation Türkiye'yi uyardı.

Fakat AB, Selim Yenel, Türkiye'nin büyükelçisi "Ben çok sık görmek endişe şaşırdığını söyledi
Batı ülkelerinde "Petersburg ziyareti." Bir yıl saatiyle geri çevirmek, biz zaman Rusya ile daha da güçlü ilişkiler vardı, "diye Guardian söyledi. Wester n ülke veya NATO, karşı Türkiye'nin dönüş düşünmek imkansızdı o said.Erdoğan Türkiye Avrupa'ya vizesiz giriş için karşılığında onların yasaları terörizmi yeniden AB'nin kilit talebini reddetti vaat - Bu uyarıya rağmen AB ve Türkiye'deki belirsizliğini koruyor arasında bir göç anlaşması bırakarak, üst düzey AB ve Türk yetkililer vizesiz seyahat ile ilgili bir anlaşma aramaya devam, ve. Büyükelçi pakt yapacak iyimserliğini dile getirdi.
Rus'ya ya süt ihracatımız olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder